Mijn naam is Irina Bors en ik studeerde af aan de Vrije Universiteit Brussel als klinisch psycholoog (952131984). Mijn grote interesse in de ontwikkeling van het kind maakt het willen begeleiden van kinderen een vanzelfsprekendheid.

Tijdens mijn studies kreeg ik de nodige handvaten om mijn kennis in de praktijk om te zetten tijdens mijn werk als kinderbegeleidster. In het kader van mijn stage deed ik ervaring op in het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius. Verder plan ik naast kortere, relevante opleidingen ook een 4-jarige opleiding gedragstherapie aan te vatten.

In het werken met kinderen vertrek ik vanuit de krachten en sterktes die elk kind in zich draagt. Het kind mee bewust maken van deze krachten en sterktes is iets waar ik naar streef opdat ze deze nadien kunnen inzetten waar nodig. Een goede basis bieden, maakt het  kind veerkrachtig in de vele uitdagingen die de wereld te bieden heeft en de lastigere momenten draaglijk.


Mijn doel is elk kind te begeleiden in het zich maximaal ontplooien, ontwikkelen en leren omgaan met de huidige moeilijkheden. Aangezien kinderen niet enkel nood hebben aan verbale taal wordt tijdens de sessies gebruik gemaakt van andere taal zoals doe-taal, voel-taal, speeltaal, … denk hierbij aan rollenspel, speltherapie, tekenen, verhaaltjes, etc. Opgroeien en ontwikkelen doe je nooit alleen, samenwerken en uitdiepen van de context waarin het kind opgroeit, is dan ook een onmisbaar aspect van begeleiding.


Mail: irina@de-cocon.be
Telefoon: +32 (0)484 130 212

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info